İHA Aikido İstanbul Haberi

İhlas Haber Ajansı'nın 18 Mart 2015 tarihli "Savunma Sanatı Aikidoya Kadınlardan Yoğun İlgi" başlıklı haberinin detayları...

İstanbul Aikido eğitmenlerinden 5. Dan 4. Kademe Baş antrenörü Zühtü Akıllı Sensei, Uzak Doğu savaş sanatı olan aikidoyu şöyle tanımlamakta: “Şu anki en modern savunma sanatı olan aikido; ruhsal, duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden yaşamımızda uyum geliştirmemizi sağlayan 21. yüzyılın en gelişmiş sporu, savunma ve sanat reformudur.”

Bir Uzak Doğu savaş sanatı olan aikido; rakibin kuvvetinin, gelen enerjinin yönlendirilmesi ile kullanılan bir savaş sanatıdır. Karşınızdaki kişinin size uyguladığı enerjinin durdurulmaksızın ahenk içerisinde yönlendirilmesidir. Rakibinizin ya da antrenman arkadaşınızın size uyguladığı enerjinin yönüne, gücüne ve şekline göre karşılayan ve o enerjiyle birlikte şekil alarak, enerjiyle bütünleşmesi ve yönlendirmesidir. En büyük özelliklerinden bir tanesi ise, tekniklerin doğru uygulanması halinde kesinlikle güce ihtiyaç duyulmayan bir spor olmasıdır.

Gün geçtikçe, özellikle kadınlar üzerinde daha fazla rağbet gören aikido sanatı; günümüz Türkiye'sinde kendini savunmak isteyen her kadının yapması gereken savunma sanatlarının başında gelmekte.Aikidoda; bahsedilen enerjinin dışarı çıkması, ruh ile bedenin birleşmesi için düşüncenin durdurulması esastır. Japonca'da Zen Kökenli bir tabir olan "mushin", "düşünmeme durumu" olarak Türkçeye çevrilebilir ve aikidonun esaslarındandır. Düşüncenin, zihnin durdurulabilmesi için en çok kullanılan yöntemlerden biri de meditasyondur. 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım