Aikido’nun Çocuk Gelişimine Katkıları

Aikido eğitimi, çocuklarda şiddet dürtüsünü harekete geçirmeden kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını sağlarken diğer taraftan da çocukların arkadaşlarına zarar verme düşüncesi olmadan güvenle  spor yapabilmelerini de sağlar.

Bu yazımızda İstanbul aikido okullarımızda eğitim alan kız ve erkek çocukların aikidoya başladıktan sonra ailelerinin gözlemlediği değişimleri sizler için derlemeye çalıştık.

Oğlum fiziksel olarak daha dengeli, daha uyumlu ve gerek vücut dengesi gerek ise hareket ve eylemlerinde daha ölçülü, daha güvenli olmaya başlamıştır. Bu gelişimde yaşı haricinde Aikido dersleri sırasında ısrarla verilmeye çalışılan duruş, düşüş ve aksiyon anındaki eğitimlerinin ciddi etkisi olduğuna inanıyorum.

Ben düzenli, disiplinli, ahlaklı ve adil bir öğretim sistemi uygulayan hoca ve yöneticilerine takdir ve teşekkürlerimi iletmek isterim.

A.Ekrem AKÇADIRCI

 

Küçük kızım Aikido’ya başladığında ilkokul 1.sınıfa yeni başlamıştı. Şu an ise siyah kuşak sahibi ve hakamasıyla gururla derslere devam ediyor. Henüz 7 yaşında okula başladığı sene, etrafındaki erkek arkadaşlarından tekme yiyen küçük kız, artık kendine son derece güvenen, enerjisini kendisini korumaya verebilen çok hoş bir genç kız oldu. Yaz ve kış, cumartesi/Pazar, İstanbul’da olduğumuz ve hasta olmadığımız her hafta sonu tüm fedakârlıklarla derslerimize katılmaya gayret gösterdik. Maslak-Bakırköy arasındaki bu mesafeyi kızımdaki gelişmeyi gördükçe, hiç üşenmeden geldim. Aikido’nun ona verdiği güven, saygı, disiplin her şeye değiyor. Tek dileğim bu güzel sporu kendi isteğiyle tüm hayatı boyunca yapmasıdır. Zühtü Bey’in ve Eray Bey’in emekleri ise kanıksanamaz. Doğru sensei’ler ve güzel salonda çalışmak aikido’yu kızıma daha çok sevdirdi. Burada kazanılan arkadaşlık ve dostluklar çok değerli…

Sevgilerimizle…

Mutlu Zeynep DEMİR
 

Oğlumuz Rüzgar Çınar ÖZGÖNÜL, aikido’ya başladığından beri daha özgüvenli ve daha mutlu bir çocuk oldu. Yürümesi bile değiştiğini düşünüyoruz. Sorumluluklarına bağlı daha dengeli… Kısaca biz ailesi olarak Rüzgar Çınar’ı aikido’ya başlattığımız için çok mutluyuz. Rüzgar Çınar’ın aikido’yu öğrenmek istemesi kuşak atlamak istemesi de bizi mutlu ediyor.

Saygılarımızla…

Zeynep-Murat ÖZGÖNÜL

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım